Richard Hinkamp

Ik plaats af en toe een blog of een quote.

Lieve onbekende LinkedIn persoon

Geplaatst op 14-03-2015

Wat fijn dat je mij hebt gevonden op LinkedIn! Ik weet niet precies waarom je contact met me wilt. Wellicht is het een idee om een kleine toelichting te typen bij je uitnodiging, zodat ik weet wat je van me wilt. Ik ga toch een poging doen jouw verzoek te plaatsen. Aan jouw functie te zien ben je een recruiter. Iemand die;

A. Nauwe, persoonlijk banden opbouwt met werkgevers en kandidaten om zo een mooie match te maken tussen partijen die elkaar anders niet gevonden hadden.

B. Zo maar op LinkedIn op zoveel mogelijk "toevoegen" knopjes drukt.

Aangezien je niet eens de moeite hebt genomen te vertellen wie je bent en waarom je contact met me wilt, ga ik er even van uit dat je in categorie B valt. Hoe dan ook, ik heb een hele leuke baan en ik ben compleet niet op zoek naar iets anders. "Ja maar ik heb super uitdagende posities bij de beste bedrijven met geweldige voorwaarden". Je weet niet wat mijn voorwaarden nu zijn en wat ik ├╝berhaupt belangrijk vindt, dus ik acht de kans klein dat jij zomaar een geweldige match voor me hebt. Maar laat je niet ontmoedigen, misschien ben jij wel die positieve uitzondering in dat vreselijke recuiterswereldje! Je begin is niet al te best, maar het kan nog steeds. Probeer me eens in drie zinnen te overtuigen waarom ik naar jou zou moeten luisteren, heel misschien weet je me te overtuigen en kun je mij aan een droombaan helpen een mooie provisie binnen halen als je me ergens plaatst. Je weet me te vinden!

Met vriendelijke groet,

Richard Hinkamp